Dania z warzywami - Kotlety ziemniaczane z żółtym serem i natką pietruszki
Przepis na kotlety ziemniaczane z żółtym serem i natką pietruszki:
- kg ziemniaków
- 3 cebule
- łyżka masła do cebuli
- olej do smażenia
- 6 łyżek bułki tartej
- 40 dag żółtego sera
- 3 łyżki mąki
- natka pietruszki
- 2 jajka
- przyprawy: sól, pieprz
Sposób wykonania kotletów ziemniaczanych z żółtym serem i natką pietruszki:
- ziemniaki ugotwać pod przykryciem
- ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę
- cebule obrać i pokroić w kostkę
- cebulę usmażyć na maśle do zarumienienia się
- ser żółty zetrzeć na tartce o grubych oczkach
- posiekać natkę pietruszki
- połączyć składniki ze sobą z jajkiem i mąką
- doprawić do smaku
- formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej
- smażyć kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron
KOTLETY PODAWAĆ Z
SURÓWKAMI I
SOSEM TACO