Dania z warzywami - Kotlety ziemniaczane z żółtym serem i natką pietruszki

Przepis na kotlety ziemniaczane z żółtym serem i natką pietruszki:
  • kg ziemniaków
  • 3 cebule
  • łyżka masła do cebuli
  • olej do smażenia
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 40 dag żółtego sera
  • 3 łyżki mąki
  • natka pietruszki
  • 2 jajka
  • przyprawy: sól, pieprz
Sposób wykonania kotletów ziemniaczanych z żółtym serem i natką pietruszki:
  • ziemniaki ugotwać pod przykryciem
  • ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę
  • cebule obrać i pokroić w kostkę
  • cebulę usmażyć na maśle do zarumienienia się
  • ser żółty zetrzeć na tartce o grubych oczkach
  • posiekać natkę pietruszki
  • połączyć składniki ze sobą z jajkiem i mąką
  • doprawić do smaku
  • formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej
  • smażyć kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron
KOTLETY PODAWAĆ Z SURÓWKAMI I SOSEM TACO